Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Spaarhypotheek

Op 1 januari 2013 zijn de hypotheekregels voor de hypotheekrente veranderd. Als starter moet u een hypotheek afsluiten die binnen dertig jaar wordt afgelost. Om uiteindelijk recht te hebben op hypotheekrenteaftrek lost u af via een annuïtair schema. Door deze vernieuwde hypotheekregels is het niet meer mogelijk om een spaarhypotheek af te sluiten. Heeft u al een spaarhypotheek? Dan kunt u deze meenemen in een nieuwe hypotheekconstructie. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact m met ons op.

Hoe werkt een spaarhypotheek?

Een spaarhypotheek is een hypotheek waarbij u de gehele looptijd spaart om uiteindelijk uw hypotheekschuld in één keer af te lossen. U lost tussentijds niet af, waardoor u maximaal profiteert van de belastingaftrek. Volledige zekerheid dat u aan het einde van de looptijd uw hypotheek daadwerkelijk heeft afgelost.

Uw maandlasten bestaan uit hypotheekrente en premie-inleg in de spaarverzekering. De spaarhypotheek dekt tevens het risico op eerder overlijden. Als de hypotheekrente stijgt, gaat de spaarrente ook omhoog. Hierdoor blijven uw maandlasten vrijwel constant. Zowel uw hypotheek als uw spaarverzekering zijn ondergebracht bij één instelling, maar u kunt tussentijds wel overstappen. Hier hangt alleen wel een prijskaartje aan.

Kenmerken

  • Vrijwel constante maandlasten
  • Gegarandeerd geldbedrag aan het eind van de looptijd
  • Geheel belastingvrij ‘gespaard’ kapitaal
  • Maximale hypotheekrenteaftrek
  • Overlijdensrisicodekking inbegrepen
  • Weinig flexibiliteit door de koppeling tussen hypotheek en spaarrekening
  • Relatief duur wanneer de hypotheek- en spaarrente laag is

    Terug naar overzicht

Kom in contact

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Wij zetten ze graag voor u op een rij.