Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Hybride hypotheek

Op 1 januari 2013 zijn de hypotheekregels voor de hypotheekrente veranderd. Als starter moet u een hypotheek afsluiten die binnen dertig jaar wordt afgelost. Om uiteindelijk recht te hebben op hypotheekrenteaftrek lost u af via een annuïtair schema. Door deze vernieuwde hypotheekregels is het niet meer mogelijk om een hybride hypotheek af te sluiten. Heeft u al een hybride hypotheek? Dan kunt u deze meenemen in een nieuwe hypotheekconstructie. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact m met ons op.

Hoe werkt een hybride hypotheek?

De hybride hypotheek bestaat uit een lening en een hybride verzekering. Zo kunt u naar eigen wens kiezen tussen zekerheid en de kans op een hoger rendement. Bepaal zelf wat er met uw premie gebeurt: alles sparen, alles beleggen, een combinatie hiervan of tussendoor switchen? Dit alles kan binnen dezelfde polis worden aangepast.

De maandelijkse kosten bestaan uit hypotheekrente en een premie voor de hybride verzekering. Een hybride verzekering is een levensverzekering waarbij u eenmalig het bedrag uitgekeerd krijgt. Zo lost u de lening in één keer af. Het is wel mogelijk dat de einduitkering van uw hybride hypotheek hoger of lager is dan de lening die u daarmee wilt aflossen. Als de einduitkering lager is, blijft u met een restschuld zitten. Om het risico op een restschuld te verkleinen kunt u tussentijds aflossen. Als extra voordeel verlaagt de maandelijkse rentebetaling.

Kenmerken

  • Geen verplichte aflossing tijdens de looptijd
  • Maximale hypotheekrenteaftrek
  • Vaste maandlasten (rente + premie)
  • Vastliggende combinatie hypotheekverstrekker/verzekeraar
  • Een lager of hoger eindbedrag dan verwacht
  • Gegarandeerd een deel van het eindkapitaal via het spaardeel
  • Inbegrepen of los afgesloten overlijdensrisicodekking
  • Switchen van sparen naar beleggen en andersom
  • De hypotheek (deels) aflossen aan het einde van de looptijd

Kom in contact

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Wij zetten ze graag voor u op een rij.