Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Beleggingshypotheek

Op 1 januari 2013 zijn de hypotheekregels voor de hypotheekrente veranderd. Als starter moet u een hypotheek afsluiten die binnen dertig jaar wordt afgelost. Om uiteindelijk recht te hebben op hypotheekrenteaftrek lost u af via een annuïtair schema. Door deze vernieuwde hypotheekregels is het niet meer mogelijk om een beleggingshypotheek af te sluiten. Heeft u al een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek? Dan kan deze meegenomen worden in een nieuwe hypotheekconstructie. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt een beleggingshypotheek?

Een beleggingshypotheek is een risicovolle hypotheek. Uw kapitaal bouwt u op aan de hand van een beleggingsrekening. Maandelijks belegt u premie in een beleggingsverzekering, maar u lost niet af. U kunt zelf bepalen in welke fondsen u belegt. Aan het einde van de looptijd lost u met uw belegging de hypotheek af. Hierdoor profiteert u maximaal van de belastingaftrek.

De maandlasten bestaan uit hypotheekrente en premie-inleg in de beleggingsverzekering. Hoe hoger het rendement dat wordt aangehouden, hoe hoger het risico. Het is mogelijk dat aan het einde van de looptijd niet voldoende vermogen is opgebouwd om de hypotheek volledig af te lossen. De juiste strategie kiezen aan de hand van een beleggingsprofiel; dat is voor u belangrijk. Kunt u hier advies bij gebruiken?

Kenmerken

  • Bijzonder lage maandlasten, doordat er niet wordt afgelost op de hypotheek
  • (Maandelijks) een bedrag beleggen
  • Maximale hypotheekrenteaftrek
  • Kans op hoger kapitaal dan nodig
  • Overlijdensrisicodekking inbegrepen en eventueel los aan te vullen
  • Niet geschikt voor starters op de woningmarkt

Kom in contact

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Wij zetten ze graag voor u op een rij.